onsdag, februari 17, 2010

Ouppfostrade hundar lär sig veta hut hos Jan Fennell

Olydiga varghundar, skällande jättehundar och morrande jyckar. Den kända engelska hundtränaren Jan Fennell reser till Nya Zeeland för att lära olydiga djur att uppföra sig.

Vi människor älskar våra trofasta, fyrbenta vänner. Så mycket att vi ofta behandlar dem som barn, och inte som de djur de egentligen är. Även den mest tålmodiga djurälskare kan stöta på patull när det gäller hunduppfostran. Lyckligtvis är hjälpen aldrig långt borta med hundpsykologon Jan Fennell.

Isället för att använda sig av mänsklig psykologi har Jan Fennell i åratal observerat hundars beteende och deras naturliga flockmentalitet. Med denna vetenskap kan hon lätt göra sig själv till flockens ledare. En lärdom som hon delar med sig av på andra sidan jorden, där hon möter en rad förtvivlade hundägare.

Under seriens gång möter vi den enorma grand danoishunden Huggy, som når sin ägare Delwyn Riddell till axlarna. Ett inte alldeles idealiskt faktum när hunden samtidigt vägrar gå fot och sätter av så fort den ser en annan hund i parken.

Vi träffar också den vanartiga fårhunden Cody, som hälsar alla gäster välkomna genom att bita dem i ändalykten. Sist, men inte minst, möter vi den matvägrande chowchowen Chilly som älskar att sätta skräck i traktens katter.

Jan Fennell bjuder i sex avsnitt på massor av tips på hur hundägare själva kan lära sina bångstyriga jyckar hundvett

Svensk premiär söndag den 14/3 kl. 18.00 – på Viasat Nature