tisdag, november 24, 2009

Anna får finfint stöd av Jonas Björkman

Supertjejen Anna Jepson, 26 år, går som sista utmanare upp mot Filip & Fredrik. Till sin hjälp har hon tennislegendaren Jonas Björkman. Utmanaren i den sista tävlingen är Anna, 26 år från Stockholm. Anna är student på KTH där hon snart har sin examen. Sedan tidigare har hon en civilekonomexamen från Handelshögskolan i Stockholm, hon har pluggat med stipendium 1 år på Yale och gick ut gymnasiet med 20.0 i slutbetyg. Anna har 4 VM guld och 8 SM-guld i bandy. Hon har varit med i juniorlandslaget i golf och har haft 1 i hcp som lägst. Hennes coach är Jonas Björkman, och grenarna de ska försöka vinna är bl.a. innebandy, grävmaskinskörning, dra bil och golfputtar.

Utmanaren kan använda sin kända coach som moraliskt stöd under tävlingarna, men de kan också välja att låta coacherna göra en gren istället för dem själva och det kan också dyka upp grenar där två personer krävs på varje sida.
Först till 33 poäng vinner och det kan avgöras efter allt från 7-11 grenar. Detta beroende på ett snillrikt system där grenarna ger olika poäng. Första grenen ger 1 poäng, andra grenen ger 2 poäng, tredje grenen 3 poäng osv. 250.000 kronor står på spel i varje program. Om Filip & Fredrik vinner går pengarna vidare till nästa tävling.

37-årige Jonas Björkman är uppvuxen i småländska Alvesta. Han avslutade förra året en lång karriär på ATP-touren. Han har hunnit ta 6 ATP-titlar i singel och hela 51 i dubbel. Han har som bäst legat rankad fyra på världsrankingen . Han bor med sin familj i Monaco och har varit sommarpratare.

Vem kan slå Filip & Fredrik visas på Kanal 5 Söndag 6 december 20.00