tisdag, december 23, 2008

Peter Settman leder Idrottsgalan 2009

Svenska Idrottsgalan fyller tvåsiffrigt! Det är tionde gången gillt när Peter Settman

kliver upp på scenen i ett fullsatt Globen och gör en egen ”favorit i repris”. Tillsammans med tv-tittare och publik hyllar han Sveriges mest framstående idrottare måndag den 19 januari.

Peter Settman har haft ett toppenår med tv-succéerna Dansbandskampen, Så ska det låta och Svenska Idrottsgalan 2008 i SVT. Nu gör han en favorit i repris och leder Svenska Idrottsgalan för andra gången.


– Jag är mycket stolt över att få frågan att leda den fantastiska Idrottsgalan igen. Det ska bli otroligt roligt att få vara med och fira trefaldigt i år – Idrottsgalans tio år, Jerringprisets 30 och ovanpå det alla idrottsprestationerna. Jag hade så himla kul förra året, så det känns helrätt att göra om det, säger Peter Settman.
Varje år sedan starten år 2000 har över två och en halv miljon tittare följt idrottens egen stora fest i SVT. I år är det tionde året i rad som tv-tittarna får se de svenska världsstjärnorna ta emot Idrottsakademins priser för sina prestationer. Dessutom delas Radiosportens klassiska Jerringpris ut för 30:e gången. När idrotten återigen bjuder in till fest utlovas spänning, glädje och härliga sportögonblick.