måndag, juni 08, 2009

Lotta på Liseberg - nu är artisterna klara

I sommar bjuder TV4 in till åtta måndagar med direktsänd allsång från ett grönskande Liseberg i Göteborg. Nu är det dags att avslöja det stjärnspäckade artistuppbådet som gästar Lotta på Liseberg.

Det blir både folkkära svenska artister och internationella gäster som gör programledaren Lotta Engberg sällskap på Lisebergs stora scen i sommar. Premiärprogrammet har tema Välkommen Sverige! och bjuder in hela svenska folket, från norr till söder.

- Åh vad jag har längtat efter sommaren, musiken och publiken. Nu är det äntligen dags för premiär och sicket artistgäng vi har samlat, säger Lotta Engberg som i sommar kommer att gästas av några av Sveriges populäraste artister.

Lasse Berghagen, Charlotte Perrelli, Sven-Bertil Taube, Sanna Nielsen, Salem Al-Fakir, Thorleifs, Kikki Danielsson, Niklas Strömstedt, Christer Sjögren, Ola Svensson, Jessica Andersson, Sarah Dawn Finer, Agnes, Sonja Aldén, Sven-Erik Magnusson, Shirley Clamp, Paul Potts, Lasse Holm,  Scotts, Molly Sandén, Siw Malmqvist, Arja Saijonmaa, Sandra Dahlberg och Bobbysocks med flera dyker upp för att bjuda på skönsång och varje vecka har allsången ett tema.

Tittarna bjuds på musik och uppträdanden med teman som Taube, Schlager, Fruntimmersveckan, Liseberghagen, 70-tal, Vinnare och Dansband. Dessutom kan publiken på plats och hemma hänga med på ett bingospel med levande bingobrickor.

Tillsammans med kapellmästare Curt-Eric Holmquist har Lotta Engberg gjort allsången till ett populärt inslag i Lisebergs sommarprogram sedan 2004. Nu är det dags att låta hela svenska folket vara med när TV4 direktsänder programmet.

- Vi är väldigt glada över att kunna bjuda alla tv-tittare på allsång med Lotta och dessa härliga gästartister i TV4 i sommar. Sångglädjen som finns hos Lotta, artisterna och den stora publiken på Liseberg kommer att kännas ända hem i tv-sofforna, säger Fredrik Arefalk, programchef, TV4-Gruppen.

Lotta Engberg är en av Sveriges mest etablerade artister med ett brett register inom tv, dansband och mycket annat i nöjesbranschen. Lotta har senast gjort succé som programledare för Bingolotto i TV4 Plus men hon startade sin bana på TV4 redan 1993 med Kär och galen. Våren 2008 tog Lotta sin gamla hemort Laxås kör till en tredjeplats i Körslaget.

Premiärprogrammet av Lotta på Liseberg sänds den 22 juni klockan 20.00 i TV4.